Vlaams stoofvlees met salade en friet met bearnaisemayonaise
40 min bereidingstijd + 2 uur stoven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Snipper de uien.
- Smelt in een braadpan de boter. Bak het vlees in 2 of 3 porties bruin. Schep het vlees uit de pan.
- Fruit in het bakvet de uien 3 minuten. Doe het vlees terug in de pan. Schenk het bier en de fond of bouillon langs de rand in de pan. Voeg de laurier en de appelstroop toe.
- Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. Breng het stoofvocht aan de kook. Draai het vuur meteen laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur zachtjes gaar.
- Klop intussen een vinaigrette van de wijnazijn, de honing en de mosterd. Klop er druppelsgewijs de olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de slamelange aan met de vinaigrette.
- Serveer de friet met het stoofvlees, de salade en de bearnaisemayonaise.
- Stoofvlees met krokante friet en bearnaisesaus: om je vingers bij op te eten zo lekker!
- Tip: Garneer het stoofvlees met een paar takjes platte peterselie.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1140 kcal
- 64 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 83 g koolhydraten
- 50 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen