U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Vlaams stoofvlees met salade en friet met bearnaisemayonaise

40 min bereidingstijd + 2 uur stoven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko SuperCrunch Hollandse Friet (750 g)
  • 800 g rundersukade
  • 2 uien
  • 25 g roomboter
  • 1 flesje donker trappistenbier (330 ml)
  • 250 ml vleesfond of -bouillon
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 el appelstroop
  • 4 dikke plakken ontbijtkoek
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 75 g slamelange naar keuze
  • 3 el bearnaisemayonaise (pot)

Bereiding:

  • Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Snipper de uien.
  • Smelt in een braadpan de boter. Bak het vlees in 2 of 3 porties bruin. Schep het vlees uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de uien 3 minuten. Doe het vlees terug in de pan. Schenk het bier en de fond of bouillon langs de rand in de pan. Voeg de laurier en de appelstroop toe.
  • Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. Breng het stoofvocht aan de kook. Draai het vuur meteen laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur zachtjes gaar.
  • Klop intussen een vinaigrette van de wijnazijn, de honing en de mosterd. Klop er druppelsgewijs de olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de slamelange aan met de vinaigrette.
  • Serveer de friet met het stoofvlees, de salade en de bearnaisemayonaise.
  • Stoofvlees met krokante friet en bearnaisesaus: om je vingers bij op te eten zo lekker!
  • Tip: Garneer het stoofvlees met een paar takjes platte peterselie.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1140 kcal
  • 64 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 83 g koolhydraten
  • 50 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen